Zaloguj się Utwórz konto

Polityka prywatności serwisu Zapyty.pl

Przedstawia informacje dotyczące zbierania danych osobowych użytkowników serwisu oraz sposób ich przetwarzania. Korzystanie z serwisu i akceptacja regulaminu jest równoznaczna z akceptacją niniejszej Polityki Prywatności.
I DANE ZBIERANE PRZEZ ZAPYTY.PL
  1. Rejestracja w serwisie wymaga przekazania Zapyty.pl Twoich danych np. nick, adres e-mail. Niektóre Twoje dane mogą być pobierane automatycznie podczas Twojej wizyty na stronie np. Twój adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.
  2. Zapyty.pl zapewnia wszystkim użytkownikom przekazującym jakiekolwiek swoje dane, realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. nr 133, pozycja 883), w tym również prawo wglądu do przekazanych danych osobowych, prawo żądania aktualizacji i usunięcia danych osobowych i inne. W tym celu należy skontaktować się z nami przy wykorzystaniu dostępnego na stronie Zapyty.pl kanału kontaktu (np. poczta e-mail). Należy pamiętać, że danych zbieranych automatycznie nie można ani zmienić ani usunąć.
II WYKORZYSTANIE DANYCH PRZEZ ZAPYTY.PL
  1. Przekazane dane wykorzystywane są przez Zapyty.pl w celu dokonania rejestracji w serwisie.
  2. Przekazane dane nie będą udostępniane osobom trzecim, chyba że obowiązek udostępnienia danych osobowych wynika z obowiązujących przepisów prawa w przypadku naruszenia obowiązujących przepisów.
  3. Dane zbierane automatycznie mogą być wykorzystane do analizy zachowań użytkowników na stronie, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości strony. Dane tego typu zbierane są automatycznie o każdym użytkowniku.
III COOKIES
  1. Przy korzystaniu z niektórych funkcji Zapyty.pl mogą być wykorzystywane tzw. cookies (niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer i zapisywane na komputerze użytkownika). Pliki typu cookies wykorzystywane są do m.in. automatycznego rozpoznawania danego użytkownika przez serwer, dzięki czemu może on korzystać np. z funkcji zapamiętywania (brak konieczności ciągłego logowania się w serwisie). Warunkiem działania cookies zawsze jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie z dysku.
  2. Poprzez zmianę ustawień Twojego komputera możesz wykasować lub zablokować umieszczane pliki typu cookies. Wykasowanie lub zablokowanie tych informacji, może jednak uniemożliwić korzystanie z niektórych funkcji serwisu Zapyty.pl.
IV INNE
  1. Niniejsza Polityka Prywatnosci obowiązuje od chwili, gdy wszedłeś do serwisu. Może zostać w każdej chwili zmieniona bez szczególnego powiadmiania. Jej aktualna, obowiązująca treść znajduje się zawsze na tej podstronie. Ostatnia aktualizacja miała miejsce 30 kwietnia 2011 o godz. 00:00.